vrijdag 27 februari 2015

Schoonheidstips uit het buitenland

Schoonheid wordt steeds meer een nummer 1 prioriteit, voor zowel vrouwen als voor mannen over de hele wereld. Maar schoonheidsidealen verschillen per land en per tijd.
Vroeger waren volle vrouwen populair, kijk maar naar Marilyn Monroe de mooie blondine had de mannen voor het oprapen. De tijd verstreek en vrouwen werden meer geobsedeerd met hun gewicht.
Vrouwen werden dunner tot op de dag van nu is het een schoonheidsideaal om dun te zijn.
Alleen zijn niet alleen de vrouwen die onder druk staan, ook wordt er steeds meer van de mannen gevraagd. Mannen 'horen' namelijk gespierd en verzorgt te zijn, als we de media moeten geloven. Maar heb je wel eens verder gekeken dan alleen ons schoonheidsideaal? Want in geen land is dat hetzelfde. Je kan zeggen dat het woord schoonheid voor iedereen wat anders betekend.

Volg ons terwijl wij jou de schoonheidsidealen en goed werkende tips vertellen van verschillende landen/continenten.

Bron : PinterestAzië : In Azië hoor je witter dan wit te zijn, het is not done om een gebruinde huid te hebben. Een gebruinde huid is daar een teken van armoede en laat zien dat je veel buiten aan het werk bent. Ja ik bedenk het ook.
Wat ze ook doen is koperen ringen om hun nek dragen om hun nek langer te maken, een lange nek wordt daar als sexy gezien.

Wat doen ze in Azië om hun huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien?

Aziaten kunnen geen genoeg krijgen van detox thee. Deze thee helpt de giftige stoffen uit het lichaam te spoelen waardoor je huid er mooier en jonger uit gaat zien. Ook drinken ze veel witte en groene thee die rijk zijn aan antioxidanten. Aziatische vrouwen gebruiken alleen maar natuurlijke producten voor hun huid. Vooral als er gingseng en / of groene thee er in verwerkt zit.

Een van de meest gezonde rituelen in alternatieve geneeskunde is masseren. De spieren worden gestrekt en de doorbloeding van de huidcellen wordt verhoogd waardoor de huid er gezond en jong uit gaat zien.

Walnootolie is een wonderlijk middel in Azië. De olie is goed voor zowel de huid als het haar en nagels. Heb je last van haaruitval? Dan raden wij jou aan om walnootolie te proberen. Goed in masseren op je hoofdhuis hierdoor wordt het weer zacht en jeugdig.

Aziatische vrouwen gebruiken alleen maar natuurlijke producten voor hun huid. Vooral met producten als gingseng en groene thee.

Afrika :

Bron : Pinterest


In Afrika lachen ze als ze zien hoeveel moeite westerlingen doen om slank te zijn en slank te blijven. Volle vrouwen in Afrika hebben namelijk meer kijk en zijn mooier dan de slanke vrouw. Alleen kan het motto ' big is beautiful' soms iets te ver gaan en worden vrouwen voor het huwelijk 'vast gehouden' om zich vol te eten en nog meer aan te komen.

Afrika heeft ook verschillende stammen die totaal anders leven dan ons. Het is dan ook bij sommige stammen een schoonheid symbool om grote schotels door hun lip te dragen. De schotels worden vervangen door steeds grotere schotels. Hoe groter de schotel hoe mooier je bent. Maar zie jij jezelf al met zo'n groot bord in je lip rond lopen? Nee wij ook niet.

Wat gebruiken Afrikaanse vrouwen om mooi te blijven?

Afrika heeft een boom genaamd de kariteboom ( of shea boom ). Deze boom produceert een noot waar shea olie en boter van gemaakt wordt. De olie wordt gebruikt in producten om het haar te doen glanzen en de hoofdhuid gezond te houden. Daarbij wordt de olie ook gebruikt om rimpels te verminderen en om huid en haar te beschermen tegen beschadigingen die veroorzaakt worden door de zon.
Noord-Afrikaanse vrouwen gebruiken lavendel als deodorant, ook gaat lavendel infecties tegen en dood de insecten. Dus best handig om lavendel in huis te halen.

Afrikaanse rode thee ( of rooibosthee ) bevat een groot hoeveelheid antioxidanten en werkt daardoor heilzaam voor het lichaam. Het geeft je een gezond uitziende huid, daarom wordt rooibos ook gebruikt in bepaalde gezichtscrèmes.
In veel landen van Afrika zoals Tunesië groeien olijfbomen. Olijven worden al honderden jaren gebruikt als schoonheidsproduct. Olijfolie wordt gebruikt voor hoofd en huid en kan gebruikt worden als behandeling om huid en haar te beschermen tegen uitdrogen.

Egypte :

De Egyptische vrouwen houden van een parel wit gebit. Hoe ze dit doen? Het is een combinatie van bakpoeder, zout en citroensap en hiermee elke week één keer je tanden poetsen.

Jullie hebben vast wel van Cleopatra gehoord, wisten jullie jullie ook dat zij van melkbaden hield?
Ook met een goede reden melkzuur zuivert namelijk de huid. Wil je dit ook proberen gebruik dan enkele lepels melkpoeder in het badwater. Zo makkelijk is het.

Argentinië :

Aloë Vera is een populaire plant in Argentinië en ook wij zijn er verslaafd aan en niet alleen als drinken. Aloë Vera wordt in Argentinië gebruikt om de haargroei op je hoofd te stimuleren en daar houd het nog niet bij op. Zo kun je het op sneetjes, kloven, kneuzingen en verbrandingen smeren. Dit helpt het te genezen en de pijn te verzachten. Maar wij drinken het liefst het sap van de plant, want dat stimuleert de vertering, versterkt je immuunsysteem en leveren vitaminen. Aloë Vera is dus een must have in je huis.

Dominicaanse Republiek :

Op de Dominicaanse Republiek hebben ze goede tips voor sterke nagels. Dus mensen met zwakke nagels lees dit goed door! Pak een teentje knoflook en ontdoe hem van zijn jasje, fijn hakken en doe het in een flesje nagellak. Laat het een week rusten en gebruik daarna de nagellak. En de intense knoflook geur? Merk je niks van, die zwakt namelijk al snel af. Hierdoor worden je nagels heel wat sterker en daar gaat het om

Griekenland :

Iedereen kent Griekse yoghurt wel, vooral omdat het een gezonde variant is van gewone yoghurt. In Griekenland gebruiken ze het niet alleen om te eten. Ze smeren de yoghurt op hun huid, aangezien de yoghurt de huid voed en hydrateerd. Gewoon een keer proberen! Smeer het uit over je huid en laat het een paar minuten inwerken. Het resultaat: je huid zal zijdezacht worden. Wie wil dat nou niet?Italië :

Italiaanse vrouwen hebben vaak lange en volle wimpers om jaloers op te worden. Dit bereiken ze doormiddel van 'castorolie' op de wimpers te smeren. Hier in Nederland noemen wij het 'wonderolie' en is te verkrijg baar bij de Etos.
Je maakt je wimpers goed schoon. Pak dan een wattenstaafje of een schoongemaakte mascara en doe er voorzichtig een beetje castorolie op. Breng het aan bij de haarwortels onder en boven. Daarna smeer je het van de wortel tot de punt van je wimper in. Herhaal dit elke avond voor ongeveer vijf weken lang.

Spanje :


Spaanse vrouwen houden van highlights in het haar, dit doen ze doormiddel van een half kopje cranberry sap en een half kopje koolzuurhoudend water waar ze hun haren mee uitspoelen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten