woensdag 18 maart 2015

Handmade Hopes

Spullen krijgen een tweede leven, jongeren een tweede kans.


Handmade Hopes is een woonwinkel gevestigd in de Oosterstraat in Groningen. Er zijn allerlei toffe items te vinden, van meubels, ouderwetse landkaarten tot servies, sieraden en handgemaakte items.Handmade Hopes is niet zomaar een winkel, het is een plek waar jongeren met een bijzondere achtergrond kunnen leren wat hun talenten zijn. Achter de winkel is een werkplaats gevestigd waar de jongeren hun creativiteit kunnen uiten. Onder begeleiding van pedagogisch medewerkers leren jongeren o.a. een dagritme vast te houden, verantwoordelijkheid te dragen en sociale vaardigheden.

Maar boven alles leren ze trots te zijn op wie zij zijn en wat zij kunnen creƫren.
In de winkel vind je een mix van handgemaakte, opgeknapte of nieuw gekochte producten. Aan alle handgemaakte producten hangt een label waar op staat wie heeft meegewerkt aan het product. Zo kun je opzoeken wie het product heeft gemaakt en wat zijn of haar achtergrond is. Ook is het het creatieve werk te vinden van vrijwilligers, die in ruil hiervoor een dagdeel in de winkel staan of de jongeren ondersteunen bij hun creaties.  

Op het eerste gezicht loop je gewoon een hippe leuke woonwinkel in maar wanneer blijkt dat er een bijzonder verhaal achter zit, wordt alles opeens heel bijzonder en speciaal om te zien.
Kortom, een ontzettend inspirerende plek met een hele mooie boodschap. Zeker een aanrader voor lekker shoppen, en tegelijk een goede daad verrichten. Wat wil een mens nog meer right?

Check de website voor sfeer impressies en de bijzondere verhalen van alle artiesten die meewerken aan Handmade Hopes!
2 opmerkingen:

  1. Leuke blog, meiden! En wat een mooie foto's hebben jullie geschoten... Ben er heel blij mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suuuper leuke winkel! Moet iedereen een keertje kijken!

    BeantwoordenVerwijderen